Rosali Kivitie

valmentajan ammattitutkinto, Master-opettaja

Hei,

tervetuloa tutustumaan minuun. Hevosala on minulle elämäntapa ja koen vahvaa halua auttaa osaamiseni ja valmentamisen kautta ihmisiä eteenpäin lajissa. Hevoset ovat tärkeintä ja niiden on oltava toiminnan keskiössä.

Olen kouluttanut elämäni aikana yli sataa hevosta, osia sisäänratsastuksesta lähtien. Olen kilpaillut kaikissa ratsastuksen olympialajeissa. Kouluratsastuksessa olen kilpaillut eniten ja siinä tuloksia löytyy vaativaan b:n asti. Mutta olen harjoitellut hevosilla vaikeidenkin luokkien asioita (mm. laukkapiruetteja, sarjavaihtoja, piaffia). Terveydellisistä syistä oma kilparatsastajan ura on katkolla ja voi olla, ettei koskaan enää pääsekään jatkumaan.

Omalla urallani vaikuttaneita tai minua valmentaneita ammattilaisia ovat mm. Richard White, Kyra Kyrklund, Kerstin Nyberg ja Kimmo Sulkala.

Tällä hetkellä asiakkaina on alan oppilaitokset, monet ratsutallit ja lukuisat yksityiset asiakkaat. Valmennuksessani on täällä hetkellä kymmeniä vakio-oppilaita, lisäksi harvemmin käyviä kurssilaisia on reipas sata vuosittain. Pääasiassa asiakkaani ovat kouluratsastajia, minkä lisäksi kenttä- ja estepuolen asiakkaita valmennan koulupuolen perustyöskentelyssä. Laaja reservini koulutusratsastusvalmennettavia valmentautuu ihan aloittelijasta, vaativa A-tasolle.

Ratsastusvalmentajana ja opettajana olen toiminut koko Suomen alueella, painottuen kuitenkin Etelä-Suomen alueelle. Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2001 ja 2007 ostin pienen maatilan Forssasta, missä toimintani on pienimuotoista kasvatustoimintaa ja heinänviljelyä.

Kouluratsastustuomarina ( III-taso) olen toiminut 15 vuotta. Se on mielenkiintoista ja tuo hyvää näkökulmaa myös valmennustyöhön.

Haluan ratsastajan tasapainon kautta löytää hevosen ja koko ratsukon tasapainon.

Valmennusterveisin, Rosali


Monipuolinen koulutus hevosalalta ja ratsastusvalmennuksesta

Valmentajan ammattitutkinto, 2017, Hevosopisto

Näyttötutkintomestari, 2013, HAMK/Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinto (Master-opettaja), 2011, Hevosopisto

Ratsastuksen lajivalmentajakoulutus, 2010, Suomen Urheiluopisto/ Vierumäki

Ammatillinen opettajankoulutus, 2008, Hämeen ammattikorkeakoulu

Yrittäjän ammattitutkinto, 2001, Amiedu

Ratsastuksenopettaja, 1999, Hevosopisto

Maaseutuyrittäjätutkinto, ratsuhevosenkulutus, 1997, Hevosopisto

Maatilatalouden perustutkinto (hevostalous), 1996,  Hevosopisto

Ylioppilas, 1994, Martinlaakson lukio


Harrastukset

Musiikki – tärkeä osa elämääni, itse laulelen ja soittelen omaksi ilokseni, sekä nautin suuresti live-konserteista.

Koirat – jackrusselinterrit – ulkoilen ja lenkkeilen koirien kanssa metsässä päivittäin. Vähän olen myös kasvattanut russeleita ja harrastan niiden kanssa myös rally-tokoa, Nose workiä ja hajutunnistusta.

Raviurheilu – omistan kolme ravihevosta, joista Rikastuvan olen kasvattanut, kouluttanut ja valmennan sitä myös itse. Raviajokortti on myös suoritettuna.

Hevoskasvatus – kasvatan pienimuotoisesti suomenhevosia ja shetlanninponeja.